SEO

SEO, voluit Search Engine Optimazation, betekent zoekmachine optimalisatie. Dit is het proces van je website verbeteren en zo goed mogelijk inrichten. Hierdoor kunnen zoekmachines zoals Google en Bing jouw website vinden en selecteren bij bepaalde onderwerpen.

SEO zoekmachine
onderwijs

Om een online winkel vindbaar te maken in internetzoekmachines, gaan leerlingen/studenten aan de slag met het verbeteren van de vindbaarheid van hun website. Hoe maak je nu je website beter zichtbaar?

Dat is nog niet zo eenvoudig. Je moet namelijk op een aantal dingen letten. Zo heb je te maken met technische details, teksten en doelgroepen. Onze trainers kunnen leerlingen/studenten uitleggen hoe dit werkt. Zo komt de lesstof meer tot leven; leerlingen/studenten profiteren van de eigen kennis en ervaring van bekwame trainers. Die zijn zelf ondernemer met kennis van en ervaring met e-commerce.

Betrokken docenten

Docenten kunnen hier actief bij betrokken zijn. Denk maar aan AVO vakken als Nederlands, Engels. Goede teksten maken met correct taalgebruik die vindbaar en leesbaar zijn. Dat maakt een website en webshop veel prettiger in gebruik en beter vindbaar. Ook docenten van multimedia en vormgevende vakken kunnen betrokken zijn bij het onderwerp SEO.

Leerlingen/studenten kunnen binnen Interactieve Vormgeving en Productie het ontwerp en de opmaak verzorgen. En wat te denken van Audiovisuele Vormgeving en Productie? Leerlingen/studenten kunnen foto’s maken voor de website en productfoto’s voor de webshop. Of vlogs, podcasts of instructievideo’s voor op hun website.

SEO onderwijs

Kwalitatief onderwijs over SEO

Zo koppelen we het beste van 2 werelden. De didactische bevoegdheid en vakinhoudelijke kennis van docenten aan de ene kant. De recente e-commerce kennis en ervaring en de bekwaamheid als ondernemer van onze trainers aan de andere kant. Zo bieden we leerlingen/studenten het moderne kwalitatieve onderwijs, dat ze verdienen.

Leerlingen/studenten worden getoetst op het kunnen toepassen van opgedane kennis van en ervaring met SEO. Deelopdrachten worden beoordeeld en vormen samen een gemiddeld eindcijfer.